Overstappen

Het overstappen van energieleverancier brengt vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is uiteraard dat je veel geld kan besparen. Door gebruik te maken van de vele energie aanbiedingen en acties bespaar je al eenvoudig tientallen tot honderden euro’s.

Overstappen is eenvoudig

Vaak wordt er gedacht dat overstappen van energie enorm lastig is, veel tijd kost of dat je een paar dagen zonder gas of stroom zit. Dit is allen echter totaal niet waar. Omdat alle energieleveranciers een kosteloze overstapservice aanbieden, zal je nooit zonder gas en stroom zitten. Daarnaast bespaar je juist geld wanneer je overstapt naar een andere energie aanbieder. Ook is het eenvoudig om de juist energie aanbieding voor jou te vinden. Via onderstaande knop ga je naar alle huidige energie aanbiedingen. Vervolgens kan je ook nog je wensen selecteren om de perfecte aanbieding te vinden!

Opzegboete door overstappen

Wanneer je vast zit aan een contract en over wilt stappen naar een goede energie aanbieding, kan het zijn dat je huidige leverancier een opzegboete oplegt. De hoogte van deze boete ligt aan de looptijd van je contract en hoeveel producten je afneemt. In veel gevallen betaalt je nieuwe energieleverancier gewoon je opzegboete. In onderstaand schema is te zien wat de hoogte van de boete kan zijn.

Looptijd van contract Maximale hoogte per product*
< 1,5 jaar € 50,-
1,5 tot 2 jaar € 75,-
2 tot 2,5 jaar € 100,-
> 2,5 jaar € 125,-

*Één product is gas of stroom. Mocht je gas en stroom afnemen betaal je dus twee keer zoveel

Energieleveranciers die je overstapboete betalen

Zoals al eerder vermeld betalen sommige energieleveranciers je opzegboete. Dit is onderdeel van hun overstapservice. Alle leveranciers bieden een overstapservice aan. Dit houdt in dat ze je oude contract opzeggen en verder alles regelen. Echter is het betalen van de opzegboete niet inbegrepen bij de overstapservice van alle leveranciers. In onderstaand overzicht is te zien welke leveranciers de overstapboete vergoeden.

Leverancier De vergoeding Voorwaarden
Logo Nuon Volledige vergoeding Geen voorwaarden
Logo Energiedirect Maximaal € 50,- Minimaal een driejarig contract
Logo Essent € 125,- per product Minimaal een tweejarig contract
Logo NLE Op aanvraag Minimaal een éénjarig vast contract